ریحانه موسوی | شهرآرانیوز، مراسم افتتاحیه نخستین رویداد «کودک و شاهنامه»، در قالب تئاتر خیابانی، پردهخوانی و نقالی در سالن ورزشی شهدای تاکسیرانی مشهد برگزار شد.
هدف از برگزاری این رویداد، آشنایی هرچه بیشتر دانشآموزان پایه چهارم تا ششم با شخصیتهای شاهنامه و مفاهیم حماسی آن، رشد خلاقیت و تقویت حس میهندوستی، آزادیخواهی و مبارزه با ظلم، صبح امروز با حضور مجید طهوریانعسکری،رئیس کمیسیون توسعه و بهسازی توس شورای اسلامی شهر مشهد، یوسف اسماعیلزاده معاون فرهنگی هنری سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد، سید جلیل بامشکی معاون زیارت و گردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد و ابراهیم زرهساز مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان است.
توجه ویژه شورای ششم به موضوع شاهنامه
مجید طهوریانعسکری، رئیس کمیسیون توسعه و بهسازی توس شورای اسلامی شهر مشهد در حاشیه برگزاری این مراسم در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز گفت: ما در مجموعه شورای ششم به صورت ویژهتر به موضوع شاهنامه میپردازیم و نگاهمان به این حوزه، نگاهی هویتی و حماسی است که نقش موثری در تاریخ هویتی انقلاب اسلامی ایران داشته است.
طهوریان عسکری تصریح کرد: شاهنامه برشهای مختلفی دارد که بخشهای متنوع آن در تمام سنین، علاوهبر هویتسازی، شکلدهی شخصیت انسانی را به دنبال دارد.
وی اظهار کرد: در شهری که خورشید عالم تاب آن امام رضا(ع) است، هویت تاریخی و ماندگار دیگری به نام حکیم ابوالقاسم فردوسی میدرخشد و کتاب بینظیر او یعنی شاهنامه، امروز در تمام دنیا سند هویتی و گفتوگویی علاقهمندان به حوزه شعر و ادبیات است.
آشنایی با شاهنامه در قالب بازی و سرگرمی
در ادامه معاون زیارت و گردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری گفت: اولین رویداد «کودک و شاهنامه» از ۱۳ تا ۱۷ اسفند ماه، با هدف آشنایی دانشآموزان پایه چهارم تا ششم ابتدایی با اثر بزرگ و حماسی شاهنامه برگزار میشود.
سید جلیل بامشکی افزود: دانشآموزان ما با فراگیری داستانهای شاهنامه، حس میهندوستی و مبارزه با استکبار را فرا گرفته و با استفاده از ابزار بازی و سرگرمی آموزشهای لازم به آنها داده میشود که امیدواریم بتوانیم اقدام موثری در فرآیند آموزشی آنها داشته باشیم.
بازیابی هویت غنی تاریخی و دینی برای نسل امروز
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان نیز در گفتوگو با شهرآرانیوز بیان کرد: بازیابی هویت غنی تاریخی و دینی برای نسل امروز با استفاده از ابزار جدید، هنر و فرهنگ که بتواند به صورت مبادلهای و فرایندی در حوزه کودک و نوجوان اثرگذار باشد، دغدغهای است که از ابتدا در کانون مطرح بوده است.
ابراهیم زرهساز افزود: یکی از اهداف عالی در کانون، توجه به هنر حماسی باتوجه به کارکردهای آن برای کودک و نوجوان است و در این راستا مذاکراتی با شهرداری و آموزشوپرورش با هدفگذاری رسیدن به فضای هویتی کودکان صورت گرفت.
در پایان این مراسم نیز دانشآموزان با حضور در غرفههای فرهنگی و هنری دایر در سالن ورزشی شهدای تاکسیرانی به آشنایی با شاهنامه و فراگیری آن پرداختند.